Confidenţialitate

Peste 200 de șoferi și vatmani ai STB, care au refuzat să iasă pe trasee în timpul grevei ilegale, au fost concediați | AUDIO

Alţi aproape 500 de angajați ai STB au avut tăieri de salarii, potrivit SpotMedia, care citează o declarație a directorului societății de transport Bucuresti. Deciziile de desfacere a contractelor de muncă vin în urma cercetărilor disciplinare dispuse de conducerea STB.

222 de șoferi și de vatmani au primit plicul cu decizia de concediere și pleacă direct acasă, fără nicio perioadă de preaviz.

Alți 490 s-au ales cu tăieri de salarii cu un procent cuprins între 5 și 10%, pentru perioade de una până la 3 luni. Directorul general al STB a precizat pentru SpotMedia că acțiunea de cercetare disciplinară este departe de a se fi încheiat.

În urma grevei din ianuarie, s-au trimis peste 3.000 de convocatoare la cercetare disciplinară, a spus Adrian Criț.

Concedierile nu pun în pericol buna desfășurare a activității în transportul public din Capitală. STB a angajat deja în jur de 100 de șoferi și de vatmani, dintre cei care au depus CV-uri în perioada grevei iar societarea are de unde alege alți noi angajați.

Vă reamintim, pe 20 ianuarie, șoferii și vatmanii STB au refuzat să iasă pe traseu timp de cinci zile, cerând creşteri salariale şi demisia directorului general al societăţii.

Liderul sindicatului, Vasile Petrariu, era la acea vreme și consilier general PSD. El a susținut că oamenii nu fac grevă, ci un protest spontan.

O parte dintre șoferi și vatmani au spart greva dar au fost înjurați și amenintați de colegi. Tribunalul Bucureşti a decis că greva este ilegală.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / George Călin