Confidenţialitate

Peste 200 de salariați dintr-un spital Covid îngrijesc un singur pacient. Unitatea nu poate primi bolnavi cu alte afecțiuni

Un singur bolnav de află internat într-un spital din România. Este vorba despre Spitalul suport Covid din Târgu-Cărbunești, care tratează exclusiv bolnavii infectați cu SARS-CoV-2.

Reducerea cazurilor de îmbolnăviri de Covid-19 a dus la această situație în care în Spitalul suport Covid din Târgu-Cărbunești se află doar un pacient internat.

Conform managerului unității, vineri s-a mai prezentat un pacient care are semne de boală, urmând ca medicii să evalueze dacă se impune internarea lui.

Spitalul are o capacitate de a trata 350 de bolnavi, dar nu are voie să primească și alți pacienți care nu sunt infectați cu SARS-CoV-2. La acest spital lucrează peste 200 de salariați care se concentrează, în acest moment, pe tratarea unui singur pacient.

Având în vedere această situație, conducerea instituției a cerut transformarea unității în spital mixt în care să se poată trata și bolnavi cu alte afecțiuni care, până acum, au fost direcționați către alte spitale.

De la 1 mai, unitatea sanitară din Targu-Cărbunești va putea, cu circuite separate, să trateze și pacienți care suferă de alte boli decât Covid-19.