Peste 200 de români care lucrează la un abator din Germania s-au infectat cu coronavirus

Peste 200 de români care lucrează la un abator din Germania au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, anunță Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă.

Totodată, MAE precizează că cei mai mulți sunt asimptomatici sau prezintă simptome ușoare.

Din informațiile comunicate de către autoritățile germane, din totalul de 700 de angajați ai unității respective, aproximativ 500 sunt lucrători români. Aceștia nu sunt lucrători sezonieri, ci sunt angajați ai unor companii subcontractate de către abatorul german.

„Cu privire la informația conform căreia o parte din lucrătorii români ar fi confirmați pentru infecția cu COVID-19, autoritățile germane au indicat că 300 de angajați ai abatorului sunt confirmați ca fiind infectați cu virusul COVID-19 și au fost introduși în carantină.

De asemenea, la acest moment nu există date concrete cu privire la cetățenia persoanelor infectate, însă majoritatea acestora (peste 200) sunt cetățeni români.

Doar cinci persoane au necesitat tratament în regim de spitalizare, două dintre acestea fiind între timp externate. Într-un singur caz, la una din cele 2 persoane deja externate, s-a impus ventilarea mecanică”, transmite Ministerul de Externe.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS