Confidenţialitate

Peste 2.500 de amenzi pentru încălcarea măsurilor anti-COVID

Peste 2.500 de amenzi în valoare de aproximativ 550.000 de lei au fost date în urma controalelor făcute de poliţişti şi jandarmi, începând de vineri seară, în toată ţara.

Ministerul de Interne anunță că au fost verificate localuri, pârtii de schi, dar şi persoane fizice care nu respectau regulile anti-COVID.

Totodată, au fost oprite cinci petreceri private şi au fost deschise şase dosare penale, majoritatea pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

S-au intensificat în acest weeekend controalele la restaurante, terase, fast food-uri, cluburi, baruri, pârtii de schi, dar şi pe stradă, la persoane fizice.

Potrivit Ministerului de Interne, au fost identificaţi 75 de operatori economici și aproape 2.500 de persoane care nu au respectat măsurile anti-COVID.

Totodată, au fost întrerupte 5 petreceri private. Cea mai mare – la Târgovişte, unde peste 30 de tineri care sărbătoreau un majorat în aer liber. Locatarii s-au plâns de gălăgia creată în spatele unor blocuri din zona centrală a oraşului.

În total, au fost date peste 2.500 de amenzi în valoare de aproximativ 550.000 de lei. Cele mai multe pentru nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor de protecţie individuală, precum şi pentru nerespectarea de către agenţii economici a măsurilor stabilite în context COVID-19.