Peste 150.000 de oameni în Piața Victoriei în a 5-a zi de proteste la București

Numărul protestatarilor din fața Guvernului a ajuns la 150.000 în a 5-a zi de proteste, când premierul a anunțat că OUG de modificare a codurilor penale va fi abrogată.

Pe un bloc din Piața Victoriei sunt proiectate cuvintele „Hotii”, „Huooo” și harta României, în interiorul căreia scrie „#neamtrezit”. Manifestanții au cântat Imnul României și au suflat în vuvuzele și fluiere.

După anunțul premierului că OUG de modificare a codurilor penale va fi abrogată, protestatarii afisează pancarte pe care scrie: „Noi v-am angajat, noi vă dăm afară”, „OUG #13 abrogată sau mâine o facem lată”, „Justice is în our DNA”.
Oamenii spun că vor continua protestele, pentru că Guvernul Grindeanu nu mai prezintă nicio garanție, odată ce a mințit de la început, de când s-a instalat la conducere.
Gardurile care delimitează zona de protest au fost mutate pană la trotuarul din fața intrării în curtea Guvernului, iar forțe impresionate de ordine au fost aduse: jandarmi cu scuturi și echipamente speciale fiind plasați la intrarea în palat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS