Peste 1300 de ambulanțe noi pentru Serviciile de Ambulanță Județene și ISU

Săptămâna aceasta au fost semnate șapte contracte de finanțare pentru achiziționarea a peste 1.300 de ambulanțe, ”în vederea creșterii capacității de reacție și răspuns în cazul situațiilor de urgență și dezastrelor colective”.

Aceste ambulanțe vor fi distribuite în șapte regiuni ale țării – Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Nord-Est și Centru. Noile ambulanțe vor permite evaluarea primului-ajutor calificat, acordarea asistenței medicale și transportul pacienților, prin modernizarea sistemului integrat de urgență și dezvoltarea de noi structuri în cadrul acestuia.

Ambulanțele noi vor ajunge, după achiziție, la inspectoratele județene pentru situații de urgență din fiecare regiune, Serviciile de Ambulanță Județene, autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice cu atribuții în domeniul căutării-salvării de persoane în zone montane.

Valoarea totală a contractelor este de 558.903.141,45 lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS