Confidenţialitate

Peste 100 de muncitori au protestat în curtea Rafinăriei Petromidia față de condițiile de lucru

Explozia din Petromidia, în care a murit un om și 5 au fost răniți, provoacă noi temeri și scoate la suprafață vechi nemulțumiri în rândul salariaților.

Peste 100 de muncitorii au protestat spontan în curtea rafinăriei, cerând condiții mai bune de muncă, încadrarea în grupa specială și salarii mai mari.

Protestatarii s-au adunat în primul rând pentru a-și comemora colegul decedat în explozia de săptămâna trecută și înmormântat, luni. Au realizat, încă odată, cât de riscantă este munca lor.

„Pericolul este foarte mare și trebuie remunerat direct proporțional cu riscurile care sunt, ca in toate țările europene”, a declarat un protestatar.

Condițiile de muncă și siguranță personală sunt primele motive care îi nemulțumesc pe oameni. Cu toate astea, spun că nu vor refuza să intre la muncă în rafinărie.

„O să intrăm în continuare. Dacă tot avem un risc, vrem să fim plătiți după riscul pe care îl avem. Intr-o rafinărie e un salariu destul de mic. Cam in jur de 5000 de lei și iau în mână 3900 de lei”, a explicat alt protestatar.

Nu în ultimul rând, oamenii se gândesc la pensie. O grupă de muncă superioară i-ar scoate mai devreme la pensie după o viață plină de riscuri în rafinărie. Conducerea Rompetrol Rafinare a transmis că va depune toate eforturile pentru a menține în funcțiune unitatea și pentru a găsi soluții privind creșterea continuă a gradului de securitate pe platformă.

Ghiulfer Predescu