Confidenţialitate

Peste 100 de milioane de doze de vaccin anti-Covid, administrate în Uniunea Europeană

În Uniunea Europeană s-au administrat peste 100 de milioane de doze de vaccin anti-Covid de la începutul campaniei de imunizare, anunță președinta Comisiei Europene.

Totuși, Ursula Von Der Leyen transmite că ritmul campaniei de vaccinare ar putea fi încetinit din cauza deciziei de a suspenda temporar livrarea Johnson&Johnson.

 Biontech Pfizer și-a asumat că va livra doze în plus luna aceasta, spune Ursula Von Der Leyen:

„50 de milioane de doze de vaccin Pfizer vor fi livrate în aprilie plus față de ce era prevăzut. Inițial, aceste doze trebuia livrare în cel de-al patrulea semestru. Ele vor fi livrate în al doilea semestru, adică începând chiar de acum. Așadar, în total, în cel de-al doilea semestru, Biontech Pfizer va livra 250 de milioane de doze.”

Comisia Europeană a încheiat al treilea contract cu Biontech Pfizer pentru producția și livrarea vaccinurilor în 2022 și 2023, mai spune Ursula Von Der Leyen:

„1 miliard 800 de milioane de doze Biontech Pfizer sunt destinate Uniunii Europene în 2022 și 2023, potrivit acestului nou contract, care prevede, de asemenea, toate detaliile despre producerea vaccinurilor chiar în Uniunea Europeană. Alte contracte și cu alte companii vor fi încheiate în curând.”