Confidenţialitate

Peste 100 de mijloace de transport în comun din Capitală nu vor mai ieși pe traseu. Ce nereguli a constatat ANPC. AUDIO

În București, peste 100 de autobuze, tramvaie și troleibuze nu vor mai putea ieși pe traseu din cauza neregulilor constatate de comisarii de la Protecția Consumatorilor. După o lună și jumătate de la ultimele verificări, aceștia au revenit în control și au găsit multă mizerie în mijloacele de transport în comun, autobuze și tramvaie foarte uzate, cu scaune și mânere rupte și iluminat ce funcționează doar parțial.

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au revenit în control la STB după o lună

Mult praf, geamuri murdare și resturi de mâncare au găsit în autobuzele și tramvaiele Societății de Transport Public București comisarii de la Protecția Consumatorilor, reveniți în control după o lună și jumătate de la ultimele verificări de acest fel.

Dacă în tramvaie unele scaune nu sunt bine prinse în șuruburi, în troleibuze, au tapițeria ruptă și foarte murdară.

Pentru curățenia mijloacelor de transport în comun sunt folosite în continuare mopuri și cârpe murdare

În multe mijloace de transport în comun, linoleumul de pe podea este desprins, iar călătorii se pot oricând împiedica, iluminatul funcționează parțial, iar la curățenie sunt folosite în continuare mopuri și cârpe murdare.

Din mijloacele de transport în comun lipsesc rampele pentru persoanele cu dizabilități

În plus, din mijloacele de transport public, lipsesc rampele pentru persoanele cu dizabilități, informațiile legate de traseu sau modalitatea de achiziție a călătoriei, potrivit ANPC. Comisarii au verificat aproape 800 de vehicule STB, iar dintre acestea au fost oprite temporar din circulație peste 60 de autobuze, 18 tramvaie și 4 troleibuze. Controalele continuă.

Sursa foto: ANPC

Citește și: Proiect pilot în Capitală: Bilete și abonamente comune pentru STB, metrou și trenul de pe ruta Gara de Nord – Aeroport Henri Coandă | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.