Peste 100 de functionari si politisti locali din orasul Negresti nu si-au primit salariile in ultima luna (AUDIO)

Autorităţile locale au anunţat că angajaţii nu vor fi remuneraţi nici in urmatoarele trei luni. Primăria Negreşti are conturile blocate din cauza unei datorii către firma fostului primar.

Primarul din Negrești, Vasile Voicu, susține că situația va fi și mai gravă în următoarea perioadă. Primăria și instituțiile subordonate vor rămâne fără apă potabilă și din această săptămână va fi întrerupt şi iluminatul stradal din Negrești.

Primăria are conturile blocate din cauza unei datorii de 3,3 milioane lei, datorii către firma fostului primar Ioan Cozma. Societatea respectivă a efectuat în anii din urmă lucrări de reabilitare a infrastructurii.

Încasările zilnice din taxe și impozite la Negreşti nu sunt mai mari de 2.000 lei, prin urmare, autorităţile nu pot plăti salariile angajaţilor. Datoriile uriaşe cu care se confruntă cea mai săracă primarie din Vaslui s-au acumulat în mandatul fostului edil, care a fost de altfel condamnat defintiv la 2 ani de închisoare cu suspendare în anul 2012 pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual.