Confidenţialitate

Peste 100.000 de doze de vaccin anti-Covid, trimise peste Prut

Guvernul a aprobat un nou ajutor umanitar petru Republica Moldova. Este vorba de încă 100.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca, doze care vor fi trimise autorităților de la Chișinău.

„La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat Hotărârea de Guvern pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 41 alineat (4) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății. Prin acest act normativ se aprobă acordarea unui nou ajutor umanitar, cu tilul gratuit, pentru Republica Moldova în vederea gestionării pandemiei de COVID-19. Ajutorul umanitar constă în acordarea a 100.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății în cadrul Programului Național de Vaccinare și livrate de către Compania AstraZeneca”, transmite Ministerul Sănătății.

Potrivit sursei citate, asigurarea transportului celor 100.800 de doze în Republica Moldova se va realiza prin structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv prin Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, conform prevederilor legale.