Peste 10 mii de sportivi participă la Jocurile Olimpice de Vară de la Londra

Organizarea competiției a costat de patru ori mai mult decât bugetul prevăzut în momentul acceptării candidaturii, în 2005. Suma finală a ajuns la 9,3 miliarde de lire sterline.

La ceremonia de aseară, comparată cu grandoarea unei gale de Oscar, în prima parte, pe stadion au apărut 40 de oi pentru a crea imaginea satului tradițional englezesc. Pentru costume au fost cusuți în total aproape 35 de mii de nasturi.

500 de difuzoate au fost instalate pe stadion, iar 120 este numărul de bătăi pe minut la muzica de la defilarea sportivilor, pentru a-i încuraja să meargă mai repede.

În ceea ce privește biletele, 11 milioane au fost emise pentru Jocurile Olimpice şi paralimpice, din care 6,60 de milioane pentru spectatorii britanici. În plus, Londra așteaptă în perioada competițiilor 2 milioane de turiști. Pentru audiența estimată la 4 miliarde de persoane, peste 6.000 de jurnalişti, din aproape 70 de țări, s-au acreditat la eveniment.

Pe de altă parte, odată cu ediția din acest an, Londra devine primul oraş din istoria modernă care organizează evenimentul sportiv pentru a treia oară, după ediţiile din 1908 şi 1948