Confidenţialitate

Peste 10.000 de turiști sunt așteptați de Rusalii pe litoral

Plajele au început să se anime. De la Năvodari la Vama Veche, stațiunile sunt pregătite să ofere un sejur plăcut celor care au ales litoralul pentru primul weekend fără restricții din acest sezon estival.

Cele mai căutate stațiuni sunt Mamaia, Eforie și Vama Veche. Turiștii au apărut déjà, urmând ca de sâmbătă, numărul lor să fie din ce în ce mai mare. Teama de pandemie a schimbat opțiunile turiștilor în privința cazării. Ionut Nedea, șeful unei agenții de turism știe care este gradul de ocupare în minivacanța de Rusalii:

 “Sunt hoteluri care au un grad de ocupare de 100%, dacă ne referim la hotelurile cu capacitate mai mică, iar hotelurile care au o capacitate mai mare de cazare, firesc că au un grad de ocupare, probabil situate undeva la 50%“.

Dacă hotelurile sunt pregătite pentru turiști, nu la fel putem spune despre terasele și barurile de pe plaje. Operatorii credeau că vor deschide la 15 iunie, așa că au fost luați prin surprindere de către autorități și încearcă să dea drumul la activitate chiar în acest weekend.

Iar tarifele de cazare sunt de extrasezon, de aceea sunt încă tentante, potrivit lui Ionut Nedea:

“Prețurile, în Mamaia spre exemplu, pleacă de la 120, mai exact 117 lei, la un hotel de trei stele și ajung, la patru stele, la 240 de lei, pe noapte, iar în sudul litoralului, începând din Eforie, tarifele sunt seminficativ mai mici”. 

Cluburile din Mamaia sunt deschise doar pe timp de zi. Au mare căutare, după cozile care se formează la intrare.

Pentru a bea o cafea cu vedere la mare, turiștii își fac rezervare și se lasă termoscanați.

La Vama Veche se petrece direct pe plaja. Iar aici pe litoral distracția abia începe.