Confidenţialitate

Personalul Spitalului Județean Suceava, reinstruit să nu ia mită, după cazul șefei de la Oncologie, cercetată pentru șpagă

Tot personalul Spitalului Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava va fi reinstruit pentru standardul anti-mită. Decizia a fost anunțată de managerul celei mai mari unități medicale din județul Suceava în contextul în care șefa Secției Oncologice a spitalului este cercetată pentru 64 de luări de mită de la pacienți.

Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean Suceava, a declarat că întreg personalul acestei unități spitalicești va fi reinstruit pentru standardul anti-mită.

Acesta a spus că, din păcate, spitalele nu au la dispoziție foarte multe instrumente pentru a preveni actele de corupție.

Este vorba de un protocol pe care Spitalul Județean Suceava îl are implementat din 2019, dar care nu s-a dovedit a fi prea eficient.

Alexandru Calancea a precizat că fiecare pacient este instruit la internare să nu dea mită. În acest sens, în fiecare secție, compartiment și la fiecare cabinet de ambulatoriu există o căsuță poștală pentru sugestii și reclamații.

Managerul Spitalului Județean Suceava a mai spus că are toleranță zero față de corupție și că aceste practici nu sunt agreate.

Aceste măsuri și reacții au venit după ce medicul șef al Secției de Oncologie a fost reținut și este cercetat de procurori pentru că a luat mită de la mai mulți pacienți.

Medicul Anca Dumitrovici Ababneh este cercetată în arest la domiciliu și are interdicția de a profesa, măsuri dispuse de judecători de la Curtea de Apel Suceava.

Citește și: Suceava: Șefa Oncologiei de la Spitalul Județean cerea șpagă dublă dacă pacientul suferea de două tipuri de cancer