Confidenţialitate

Persoanele rămase blocate în telecabine în urma accidentului din Antalya au fost salvate

După aproape o zi, s-au încheiat operațiunile de salvare în Antalya, în urma accidentului de telecabină.

Un stâlp al unei telecabine s-a prăbușit și a provocat moartea unui om și rănirea altor 7 care au căzut într-o zonă stâncoasă.

Alte 170 de persoane au rămas blocate în telecabine și au așteptat sosirea salvatorilor.

Florentina Mihăiță:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mai multe elicoptere și peste 500 de salvatori au participat la evacuarea personelor rămase blocate în telecabine, după ce vineri, în jurul orei 17 și 30 de minute, un stâlp s-a prăbușit și în cădere a lovit o telecabină.

În momentul impactului, podeaua telecabinei s-a spart și cei 8 pasageri au căzut de la înălțime, într-o zonă stâncoasă. Un bărbat în vârstă de 54 de ani a murit și alte 7 persoane au fost  rănite și duse cu elicopterele la spital.

Televiziunile și agențiile de știri din Turcia au difuzat imagini suprinse în interiorul unei telecabine în timpul accidentului.

Salvatorii s-au cățărat pe frânghii pentru a ajunge la oamenii din telecabine și tot cu ajutorul acestora i-au coborât pe pasageri, mulți dintre ei fiind copii. Salvatorii au lucrat și pe întuneric, dar mulți oameni și-au petrecut noaptea în telecabină.

”Eram 7 în telecabină. Era foarte frig noaptea, dar am fost salvați și suntem în stare bună, a mărturist o femeie, în vreme ce o fetiță de 10 ani a spus că nu i-a fost niciodată frică, a privit munții.

Potrivit Autorității de Gestionare a Dezastrelor din Turcia, stâlpul telecabinei s-ar fi prăbușit în urma unei alunecări de teren. Anchetatorii susțin că sistemul de transport pe cablu fusese autorizat în noiembrie 2017, dar de atunci nu s-au mai făcut controale periodice anuale. Pe lângă lucrări de întreținere, e nevoie și de verificarea zilnică a instalațiilor, spun specialiștii.

Telecabinele transportau turiști de pe o plajă din Antalya până în vârful muntos Tunektepe, înalt de 618 metri, unde există o platformă de observare panoramică a orașului Antalya.

(Sursa foto: captura video Hürriyet.tr)