Persoane rătăcite în pădure la cules de ciuperci

Echipaje de pompieri, jandarmi şi salvamontişti caută un bătrân de 76 ani, care a plecat joi la cules de ciuperci, într-o zonă împădurită din apropierea municipiului Gheorgheni, şi nu s-a mai întors.

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, a precizat că bărbatul obişnuia să meargă la cules de ciuperci, dar se întorcea până seara. Când a văzut că nu a revenit acasă, soţia sa a semnalat dispariţia la numărul 112.

Bătrânul a fost căutat joi până la miezul nopţii, intervenţia fiind reluată vineri dimineaţa.

Căutările sunt îngreunate de faptul că bătrânul nu are telefon mobil şi nu se poate lua legătura cu el, potrivit sursei citate.

de-asemenea, un bătrân de 86 de ani din județul Arad care a plecat în pădure după uscături și nu a mai revenit a fost căutat, zeci de minute, în iarbă de un metru, de polițiști, jandarmi, salvamontiști și voluntari. Bătrânul a fost găsit căzut, deshidratat, dar fericit că nu l-a prins noaptea în pădure.

O vârstnică a sesizat, joi, Postul de Poliție Moneasa că soțul ei de 86 de ani, Marc Pavel, a plecat de dimineață în pădure după vreascuri și uscături, în zona Dealului Delani, și nu s-a întors la masa de prânz.

Polițiști, jandarmi montani și salvamontiști, lucrători din Primărie și voluntari au pornit căutarea în zona indicată de femeie, pe o suprafață de 1-8 kilometri în amonte de casa ei.

Prin iarbă înaltă de un metru, aproape de liziera pădurii, după zeci de minute de căutări, unul dintre salvatori a auzit o voce firavă care l-a condus către vârstnic. Acesta era căzut, deshidratat, dar fericit că nu l-a prins noaptea singur, lângă pădure.

Salvatorii l-au dus pe bărbat pe brațe și apoi cu ATV-ul până la autospeciala SAJ, sosită între timp pentru a-i acorda îngrijiri medicale.

„Din fericire, Marc Pavel este în afara oricărui pericol, alături de familia sa, în Moneasa, unde aerul e rarefiat, oamenii puțini, dar la greu sunt mereu împreună”, spun polițiștii arădeni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS