Perle la Simularea Bacalaureatului la limba romana

Liceenii care au susținut simularea la limba română a Bacalaureatului nu au luat în serios testul. Lucrările multor elevi sunt pline de greșeli.

Potrivit ProTV, o tânără crede că ”Rolul verbelor la perfect simplu e să ne spună că Ioan Slavici era oltean”, în timp ce un elev înțelege cratima altfel decât restul: secvența ‘care-i’ e cu cratimă ca să nu se confunde cu orașul Carei”.

Un altul a scris că sinonimul cuvântului ”pretențios” este ”ifosar”. Același tânăr a comentat viziunea lui Tudor Arghezi despre lume: ”Arghezi…cine să-l înțeleagă pe omul ăsta? Sunt sigur că viata lui era trista pentru că nu avea prieteni cu care sa iasă la o bere. D-aia a scris poezii triste’.

Un alt licean a profitat de simularea la limba română pentru a-i transmite un mesaj iubitei: ”Ce vrei de la mine, suflețel? Ca să mă crezi că nu te-am înșelat scriu acum și la simulare’, a notat el pe foaia de examen, adăugând, între paranteze ‘mesaj pentru Cori”.

La subiectul privind importanța vizionării ecranizărilor după operele literare, un licean a decretat: ‘Dacă nu s-a făcut film după carte, nici n-ar trebui să se dea la examen”.