Peripeţii la dezvelirea unui bust din Târgu Jiu: Autorităţile nu au găsit scară şi pânză ca să acopere monumentul

Dezvelirea bustului comisarului de poliţie Ioan Popilian de către autorităţile din Târgu Jiu a început cu un moment comic, după cum am aflat în Deşteptarea: Organizatorii nu găsiseră o scară şi o pânză albă ca să acopere bustul eroului.

Autorităţile din Târgu Jiu au dezvelit bustul lui Ioan Popilian, comisarul de poliţie care a condus oastea formată din populaţia oraşului în lupta de la 14 octombrie 1916 de la Podul Jiului, când a fost oprită invazia armatei germane.

Evenimentul s-a desfăşurat însă cu peripeţii. La ora stabilită pentru inaugurarea monumentului, acesta putea fi văzut, pentru că organizatorii nu găsiseră o pânză şi o scară pentru a acoperi bustul. Până la urmă cele două obiecte au fost găsite, iar bustul a fost acoperit. După ce momentul penibil a fost depăşit, fanfara oraşului a intonat Imnul de Stat şi monumentul a fost dezvelit.

Bustul, care a costat 50.000 de lei, îl reprezintă pe eroul Ioan Popilian într-o ipostază eroică şi este realizat din bronz de către sculptorul Vlad Ciobanu, potrivit căruia lucrarea reprezintă un act de omagiere.