Confidenţialitate

Pericolul inundațiilor nu a trecut

Hidrologii au avertizat că, până după-amiază, se menţine riscul de inundaţii în cea mai mare parte a ţării. 17 prefecturi din est, centru şi vest au primit atenţionări cod portocaliu.

Cel mai mare pericol pare a fi în judeţele Vaslui, Bacău, Neamţ şi Iaşi.

În Timiş şi Caraş-Severin, specialiştii monitorizează atent cotele apelor, pompierii fiind pregătiţi să construiască diguri din saci de nisip.

Aseară, două localităţi sibiene erau izolate. La Velţ şi Boian, apa atingea şi jumătate de metru.

Bârzava s-a revărsat în 9 localităţi timișene. Afectat de inundații a fost și municipiul Timişoara.

Puhoaiele au năvălit în aproape 100 de case din localitatea mureşeană Târnăveni. Câteva maşini au fost luate de viitură, inclusiv un vehicul al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. La Râmnicu Vâlcea, o ploaie torenţială a inundat bulevarde, pasaje şi magazine.

Ministerul de Interne a suplimentat efectivele de personal şi utilaje care acţionează în regiunile afectate de ploi.

Doi ciobani au fost ucişi de fulgere ieri. Unul a murit în judeţul Dâmboviţa, celălalt în judeţul Brăila. Descărcările electrice sunt o ameninţare pentru cei aflaţi pe câmp deschis când este furtună.

Pompierii au recuperat trupurile a doi tineri care s-au înecat duminică în râul Suceava, pe raza localităţii Liteni. Autorităţile reiau apelul ca scăldatul să se facă doar în locuri special amenajate, întrucât curenţii apelor sunt înşelători.