Confidenţialitate

Pericol de inundații în județul Galați

Ploile abundente, care cad necontenit de peste 12 ore, creează din nou probleme la Pechea, Slobozia Conachi și Cuza Vodă, localități din județul Galați, localități grav afectate de inundații anul trecut, în octombrie.

Autoritățile locale și Inspectoratul pentru Situații de Urgență sunt pregătite să intervină în caz de viituri-transmite corespondentul Europa FM, Emanuela Turcu.

La Pechea, un segment din drumul județean 255 este acoperit de apă complet, iar circulația mașinilor este îngreunată serios.

Autoritățile locale, dar și Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Galați monitorizează scurgerile de apă și mâl de pe versanți, care riscă să umfle din nou pârâul Suhu și să producă viituri.

Atenția autorităților se îndreaptă îndeosebi spre Valea Rea, acolo unde există cel mai mare pericol să se umfle apele de pe Suhu și să iasă din matcă. Sătenii din Pechea, Slobozia Conachi și Cuza Vodă stau cu frica în sân, de teamă ca torenții care vin de pe versanți să nu le intre din nou în case.

Anul trecut, în octombrie, o viitură de proporții pe pârăul Suhu a produs pagube însemnate în 22 de localități din jumătatea de nord a județului Galați.

Peste 700 de case au fost inundate, iar 36 de kilometri de drumuri comunale și județene au fost avariate. Valoarea pagubelor s-a ridicat la peste 14 milioane de lei.

Sinistrații din localitățile afectate nu au primit nici acum despăgubirile promise de Guvern.