Confidenţialitate

Percheziții la penitenciarele Rahova și Giurgiu: Procurorii suspectează 20 de persoane de trafic cu droguri în închisoare | AUDIO

Celulele unor deținuți de la penitenciarele Rahova și Giurgiu au fost percheziționate de procurori. Aceștia suspectează 20 de persoane că se ocupau cu traficul de droguri în închisoare. Stupefiantele erau aruncate peste gard de rudelor deținuților sau erau ascunse în produse alimentare, spun anchetatorii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Din cele 20 de persoane cercetate de DIICOT pentru trafic de droguri, 17 se aflau în arest pentru diverse infracțiuni, inclusiv pentru trafic de droguri, omor sau viol. Cu ajutorul rudelor sau al unor persoane apropiate, ei au reușit să introducă în închisoare heroină și cocaină.

Drogurile erau aruncate peste gardul penitenciarelor Rahova și Giurgiu sau, de multe ori, erau ascunse în haine sau diverse alimente

Odată introduse în penitenciar erau distribuite altor deținuți în schimbul unor pachete de țigări sau pe sume uriașe de bani. O doză de 0,01 grame de heroină costa 10 pachete de țigări, iar pentru 0,4 grame de cocaină, traficanții cereau între 1500 și 2000 de lei, precizează DIICOT.

Potrivit calculelor procurorilor, gramul de heroină ajungea să coste aproape 25.000 de lei, iar un gram de cocaina, 5.000 de lei.

Dacă plata se făcea în bani, sumele erau achitate de rude ale consumatorilor, fie direct, fie prin transfer bancar în conturile unor persoane indicate de traficanți.

În urma perchezițiilor efectuate în celulele deținuților, procurorii au ridicat mai multe probe, iar judecătorii de la Tribunalul București au descis arestarea preventivă a 19 inculpați.

Sursa foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Citește și: Vârstnici, găsiți de autorități în condiții precare într-o casă din București. Mai multe persoane profitau de ei și le furau bunurile | AUDIO