Percheziţii la un spital din București

Mai multe percheziții au loc miercuri la un spital din Capitală. Sunt vizaţi mai mulţi medici pe care procurorii îi suspectează pentru infracţiuni de fraudă informatică şi fals intelectual.

Din primele informaţîi, cercetările vizează şi decontări ilegale pentru întreruperi de sarcină.

Ancheta a început în urmă cu două luni, când poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că anumiţi angajaţi ai spitalului ar fi întocmit documente medicale fictive pentru pacienţi.

Apoi – potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei – anumite servicii medicale au fost decontate la Casa de asigurări de sănătate Ilfov, iar banii au ajuns la angajaţii spitalului.

Concret, un medic e acuzat că întocmea foi de observaţie cu diagnostic fals pentru pacientele care solicitau întrerupere de sarcină la cerere.

O altă angajată a spitalului, care lucra la registratură, lua banii plătiţi de paciente ca taxe pentru serviciile medicale solicitate.

Apoi, cu complicitatea medicului, datele false erau introduse în platforma informatică a asigurărilor de sănătate şi se cerea decontarea serviciilor medicale că urgenţe medicale.

În acest fel, a fost prejudiciat bugetul Casei de Asigurări de Sănătate Ilfov.

Surse din anchetă au precizat că spitalul unde se fac percheziţiile ar fi Spitalul Judeţean Ilfov.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS