Percheziții la un liceu din Prahova – VIDEO

În această dimineață au avut loc percheziții ale polițiștilor din Prahova la sediul unui liceu din localitatea Valea Călugărească, dar și la domiciliile a zeci de persoane suspectate că au participat la furturi din TIR-uri.

29 de suspecți urmează să fie aduși la audieri. Marfa furată era vândută la preț mai mic față de cel al pieței direct din curtea școlii – transmite corespondenta Europa FM, Diana Frâncu.

Suspecții sunt acuzați că din luna februarie și până în prezent au furat din TIR-uri marfa care ar fi trebuit să ajungă pe rafturile marilor centre comerciale din Ploiești și București.

Se fura orice, de la mâncare, haine, electrocasnice până la obiecte de uz casnic, marfă ce erau ulterior depozitată într-o încăpere a Liceului Agricol din Valea Călugărească, transformat în câteva luni într-un adevărat magazin.

Localincii veneau la liceu ca la shopping pentru că știau că pot cumpăra orice la preț mult mai mic decât cel de la raft.

A fost posibil acest lucru, susțin surse apropiate de anchetă, pentru că hoții aveau acordul unei laborante de la liceu, dar și al contabilei unității de învățământ.

În cauză sunt suspectați inclusiv șoferii de TIR cu ajutorul cărora hoții au putut fura marfa nestingheriți.

În total 29 de persoane vor fi aduse la audieri, iar prejudiciul stabilit de anchetatori depășește suma de 200.000 de lei.

PH_perchezitii 24.05.2018

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS