Confidenţialitate

Percheziții la traficanții de migranți. O nouă grupare, anihilată de procurorii DIICOT | VIDEO

Percheziții în această dimineață în Caraș-Severin și Timiș la o grupare transfrontalieră de traficanți de migranți. Procurorii DIICOT Reșița împreună cu polițiștii de frontieră au descins la 29 de adrese din cele două județe.

Anchetatorii spun că membrii grupării au încercat să treacă ilegal din Romania spre țările Uniunii Europene, în doar cateva luni, peste 300 de migranți.

Cele mai multe percheziții au loc în județul Caraș-Severin, la Reșița și Moldova Nouă, dar și în alte locații de pe Clisura Dunării. Câteva descinderi au avut loc însă și în Timișoara. Anchetatorii spun că grupul, care a început să funcționeze în luna octombrie 2021, era format din români și sârbi care au organizat nu doar trecerea ilegalî a frontierei din Serbia și Romania ci și cazarea migranților în diverse locuințe din Timiș. Aceștia erau apoi preluați de alte  persoane care îi ajutau să iasă din țară.

Potrivit anchetatorilor, grupurile de migranți erau formate din 7 până la 15 persoane, racolate din centrele de refugiați din Serbia. Acestea plăteau între 500 și 1.000 de euro pentru a ajunge în România cu ajutorul unor călăuze sârbe. De altfel, liderul grupării era un cetățean sârb.

Procurorii DIICOT spun că au interceptat și oprit 29 de transporturi ilegale care au totalizat peste 300 de migranți ce intenționau să treacă ilegal în Ungaria.

În urma perchezițiilor de astăzi 25 de persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT Caraș-Severin. Unul dintre membrii filierei este deja arestat într-un alt dosar, în Ungaria.

Aceasta este cea de-a doua grupare de traficanți de migranți anihilată de procurorii DIICOT în vestul țării. În urmă cu câteva săptămâni, politiștii de frontieră din Timiș și procurorii antimafia au făcut peste 40 de percheziții la o grupare care a încercat să transporte în vestul Europei aproape 700 de migranți. 14 persoane au fost arestate atunci.

Video: DIICOT

Citește și: Percheziții în București la traficanții de droguri