Percheziții la sediul Vitalaire

Patru percheziții în această dimineață în patru sedii din Iași și Tecuci în ceea ce mass media a numit traficanții de aer. Potrivit unei investigații jurnalistice realizate de Catalin Tolontan, o importantă firmă care închiriază aparate de oxigen își înșela pacienții grav bolnavi .

În această dimineață au avut loc percheziții la sediul Vitalaire din Iași și au fost ridicate documentele contabile ale firmei.

În același timp s-au derulat percheziții și la Tecuci, de unde este originar omul de afaceri Lucian Bențu, reprezentantul Vitalaire în România.

Potrivit Gazetei Sporturilor, Vitalaire România și-ar fi dat în judecată peste 3.000 de clienți, fiind suspectă de evaziune fiscală. Firma are contracte cu aproape toate casele de asigurari din Romania si închiriază aparate de oxigen pentru bolnavi.

Doar pe rolul Judecătoriei Iaşi, respectiva companie, Air Liquide Vitalaire, figurează în nici mai mult, nici mai puţin de 1.300 de dosare.

Potrivit judecătorilor sumele sunt, de regulă mici: sub 1.000 de lei pentru fiecare pacient dat în judecată. Sunt şi exemple în care cei daţi în judecată plătesc peste această sumă şi, cumulat, penalităţile şi cheltuielile de judecată sunt aproa¬pe cât costul efectiv plătit pentru produsele închiriate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS