Confidenţialitate

Percheziții la o rețea de proxeneți din Timiș

Percheziții în această dimineața în județul Timiș, la mai multe persoane suspectate de implicare într-un dosar de prostituție și trafic de persoane.

Trei femei și un bărbat sunt acuzați că au abuzat de mai multe tinere, una dintre ele fiind minoră.

Fetele proveneau de la centrul de plasament pentru copii cu dizabilități din orașul Recaș și erau oferite amatorilor de plăceri sexuale.

Ofițerii de la combaterea crimei organizate, împreună cu jandarmii, au descins la două adrese din Recaș, la doi dintre suspecții din acest dosar.

Ancheta a început după ce în urmă cu câteva luni, o tânără de la centrul de plasament pentru copii cu dizabilități a sunat la 112 cerând ajutor, spunând că a fost violată.

Oamenii legii au început cercetările și au stabilit că fata, minoră, acceptase să întrețină relații sexuale cu un bărbat, dar nu primise bani pentru partida de amor.

Polițiștii au mai aflat că de fapt, la centrul din Recaș funcționa o adevărată rețea de prostituție condusă de una din fetele instituționalizate.

Acesta și-a convins încă 3 colege să se prostitueze. Clienții erau găsiți de un bărbat și alte 3 tinere care care făceau parte din gruparea de prostituție și proxenetism.

Fetele plecau din centrul din Recaș, fie cu bilet de voie, fie sărind gardul, și întrețineau partide de amor în parcurile din oraș, în diferite apartamente sau chiar pe câmpurile din apropierea localității.

Banii erau luați de proxeneți, ele primind de obicei doar țigări și diverse cosmetice.

Atunci când una dintre fete a vrut să renunțe la partidele de amor a fost amenințată și chiar lovită.

Suspecții vor fi duși la audieri la sediul DIICOT Timișoara.