Perchezitii la o grupare specializata in infractiuni cu masini de cusut Singer

Este vizată o grupare de infractori specializată in comiterea de înşelăciuni cu maşini de cusut Singer. Şapte persoane au fost reţinute şi urmează să fie aduse la Ploieşti pentru audieri. Prejudiciul în acest caz depăşeşte 100.000 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate de la domiciliile suspecţilor mai multe bunuri: maşini de cusut, telefoane, cartele SIM și tablete, care au fost folosite la comiterea inşelaciunilor. De altfel anchetatorii susţin că suspecţii care inşelau prin metoda singer erau foarte bine organizaţi.

Acest tip de inşelătorie este folosită de infractorii care identifică mai întâi persoane ce deţin maşini de cusut Singer, pe care le conving că le pot vinde chiar şi cu câteva zeci de mii de euro unor colecţionari din străinătate. Cereau în schimb sume de bani pentru obţinerea unui aşa-zis certificat de autenticitate al maşinii.

Oamenii cumpărau astfel acele certificate la preţul de trei-patru mii de lei şi aşteptau apoi să fie contactaţi de colecţionarii de artă.

Rămâneau însa cu paguba, pentru că infractorii dispăreau în momentul în care se vedeau cu banii in buzunar şi nu mai puteau fi contactaţi.

Până în prezent, poliţiştii au identificat cinci prahoveni înşelaţi de persoanele suspectate în acest dosar, prejudiciul estimat de anchetatori fiind de aproximativ 100.000 de lei. Exista însa informatii ca sunt mult mai multe persoane păgubite care urmează să fie identificate pe parcursul anchetei.

Poliţiştii care au participat la percheziţiile din Cluj şi Alba au mandate de aducere pe numele a şapte persoane, acestea urmând să fie ridicate şi duse la sediul poliţiei din Ploieşti pentru audieri.