Percheziții la locuințele fostului șef al Transelectrica

Locuințele fostului director al companiei Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, au fost percheziționate marți dimineață de procurori.

Cercetările vizează folosirea de documente false care atestau studii necesare angajării în companie, declară pentru agenția de știri Mediafax surse apropiate anchetei.

În septembrie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a auto-sesizat în cazul fostului director de la Transelectrica, acuzat că şi-a falsificat diploma de inginer.

Descinderile au avut loc la locuințele din București și Ilfov ale fostului director al companiei Trans-electrica.

Cercetările se fac pentru infracțiunilde înșelăciune și uz de fals.

Procurii anchetează cum a reușit Marius Dănuț Carașol să se angajeze într-o companie națională de interes strategic, folosind documente falsificate ce atestau nereal, studii superioare necesare ocupării funcției în cauză.

Marius Dănuţ Caraşol a fost revocat recent de către Consiliul de Supraveghere al Transelectrica. El era preşedinte al Directoratului companiei şi membru al Directoratului.

Revocarea a venit după ce Universitatea Politehnică Bucureşti a anunţat, într-un răspuns transmis MEDIAFAX, că Marius Dănuţ Caraşol a fost student al facultății dar nu a finalizat studiile Facultăţii de Electrotehnică.

Caraşol preciza în CV-ul oficial faptul că a urmat cursurile acestei instituţii de învăţământ superior în perioada 1999-2005, obţînând la finalizarea studiilor diploma de Inginer Diplomat.

Prejudiciul stabilit este de peste 460.000 de lei, sumă cu care compania angajatoare s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS