Percheziții la Hotelul Marriott. Suspiciuni de evaziune de peste 7,5 milioane de lei

Poliţiştii au descins la Hotelul Marriott din Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul ar depăși peste 7,5 milioane de lei.

Reprezentanții hotelului sunt suspectați că ar fi înregistrat cheltuieli cu dobânzi şi pierderi din diferenţe de curs valutar. Surse judiciare au declarat pentru news.ro că directorii firmei vor fi ridicaţi şi duşi la audieri.

 

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a anunţat că perchziţiile vizează sediile sociale ale SC S. SRL şi SC S.C.H.G. (Societatea Companiilor Hoteliere Grand, n.r.) SRL, din Hotelul Marriott. Anchetatorii vor ridica documente financiar-contabile.

“Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada 2008 – 2015, în documentele contabile ale SC S.C.H.G. SRL, au fost înregistrate cheltuieli cu dobânzi şi pierderi din diferenţe de curs valutar, în baza unui contract de împrumut încheiat cu SC S. SRL, cu justificarea falsă că acest contract este garantat de Statul român, fapt care a condus la diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat cu suma de 7.581.113 lei (echivalentul a aproximativ 1.685.000 de euro)”, a anunțat Parchetul Curţii de Apel Bucureşti.

Potrivit procurorilor, sunt urmărite penal pentru evaziune fiscală două persoane şi o firmă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS