Confidenţialitate

Percheziții la două firme care au vândut în spitale dezinfectanți

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice fac mai multe  percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, la sediile a două companii care vând biocide (definfectanți pentru spitale) dar și la  domiciliile unor persoane fizice.

Surse din cadrul Poliției au precizat pentru Europa FM că une dintre firme este AL CARINA SRL, a doua cea mai mare companie de profil din țară, iar cea de-a doua este G&M 2000 SRL.

Deocamdată se fac cercetări în rem, adică nimeni nu este acuzat încă de săvârșirea vreunei infracțiuni.

Surse din cadrul Poliției susțin că anchetatorii au suspiciuni că anul trecut, au ajuns la spitale din toată țara dezinfectanți care nu îndeplineau standardele de performață în ceea ce privește distrugerea bacteriilor.

Deocamdată, se verifică mai multe loturi de dezinfectanți.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, perchezițiile a fost declanșate ” într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, zădărnicirea combaterii bolilor şi comercializarea de produse alterate”.

Ministerul Sănătății a fost sesizat, susține Poliția, în timp ce ministrul Sănătății susține la postul Digi 24 că instituția pe care o conduce a făcut plângere la anchetatori.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.