Perchezitii la Consiliul Judetean din Bacau (AUDIO)

Mai multe documente ale instituţiei au fost ridicate de procurorii DNA, care suspectează o serie de fraude cu fonduri europene şi cu bani de la bugetul de stat.

Procurorii DNA fac percheziţii la trei instituţii publice din judeţul Bacău printre care şi Consiliul Judeţean. Potrivit anchetatorilor mai mulţi funcţionari ar fi suspectaţi de fapte de corupţie comise între anii 2005-2012.

Percheziţii mai au loc la alte 25 de adrese. De asemenea, DNA a descins în această dimineaţă şi la locuinţa preşedintelui Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea. Procurorii au percheziţionat şi maşina acestuia de unde au ridicat mai multe documente si dvd-uri. La domiciliul preşedintelui Consiliului Judeţean a sosit şi avocatul său.

La percheziţii participă jandarmi de la Brigada Specială de Intervenţie, iar Procurorii sunt sprijiniţi în acest caz de Serviciul Român de Informaţii.

Consiliul Judeţean Bacău este condus, din 2004, de Dragoş Benea, lider al filialei judeţene a PSD. Percheziţiile la sediul Consiliului Judeţean Bacău au loc la trei săptămâni de la descinderile făcute de procurorii DNA la Primăria Bacău atunci primarul Romeo Stavarache a fost reţinut.