Perchezitii la 25 de spitale din București și din 21 de județe

Polițiștii fac la această oră verificări și la spitale din București și alte județe. Asta după ce ieri, Ministerul Sănătății a publicat o listă cu 50 de spitale unde au fost găsite nereguli în urma testelor care au vizat eficiența dezinfectanţilor Hexi Pharma. E vorba de spitale din Bucureşti şi 21 de judeţe. Polițiștii ridică la această oră documente și probe și din spitalele unde au fost găsite probe neconforme ale antisepticului Hexi Pharma. Adică de la unitățile sanitare din București și alte 21 de județe.

Mai exact, de la 25 de unități sanitare din Capitală acum se ridică probe şi înscrisuri, în dosarul privind citez: săvârşirea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor şi falsificare sau  substituire de alimente ori alte produse.

Între timp, mai multe percheziții au loc la clădiri care aparțin companiei Hexi Pharma, acuzată că produsele sale antiseptice furnizate spitalelor din țară, sunt diluate.

Verificări se fac și acasă la Dan Condrea, patronul firmei Hexi Pharma. Aceasta este prima acțiune de la începerea anchetei de către Parchetul General.

În paralel, se fac percheziţii domiciliare în Bucureşti şi Ilfov, la sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale. Perchezițiile au loc la clădiri care aparțin Hexi Pharma, dar și acasă la patronul Dan Condrea, polițiștii ridicând documente și probe și din spitalele unde au fost găsite probe neconforme.