Perchezitii in Gorj / Furt de titei din conductele OMV Petrom (AUDIO)

Aproape 30 de persoane sunt bănuite că au sustras petrolul şi au fost aduse la sediul IJP Gorj pentru audieri. Acţiunea vine după ce compania britanică Petrofac care exploata petrolul în zonă, a anunţat retragerea din Gorj, întrucât producţia a fost redusă cu aproape 50%.

În urma percheziţiilor domiciliare poliţiştii au confiscat de la reţelele de hoţi 10 mii de lei, 2 tone de ţiţei, 150 de recipiente în care era transportat combustibilul furat din conducte. Au fost indisponibilizate 3 autoturisme.

Ţiţeiul extras de Petrofac Ţicleni şi transportat spre rafinărie a îmbogăţit mai mulţi gorjeni care s-au branşat la conductă. O familie din comuna Albeni era conectată direct la ţeava care trecea în apropiere de casa lor, aşa că şi-au montat un robinet de la care vindeau produs petrolier, reuşind să-şi construiască o vila fără să aibă altă ocupaţie.Este doar una dintre constatările celor 18 percheziţii efectuate de IPJ Gorj sub coordonarea unui procuror de la Parchetul din Târgu Cărbuneşti.

De-a lungul râului Blahniţa au mai fost găsite alte 12 robinete montate în conductă de unde se fura combustibil.

Percheziţiile vin la scurt timp după ce Petrofac a anunţat că pleacă din Gorj din cauza pierderilor din ultimii ani, iar 1000 de salariaţi vor fi disponibilizaţi.