Perchezitii in cinci judete intr-un dosar de contrabanda cu tigari (AUDIO)

Polițiștii de frontieră din Timiș au descins la locuințele unor contrabandiști de țigări din județele Arad, Hunedoara, Maramureș, Suceava și Timiș. Prejudiciul estimat se apropie de jumatate de milion de euro.

40 de persoane vor fi ridicate și duse la audieri la sediul DIICOT Timiș într-unul din cele mai mari dosare de contrabandă cu țigări din vestul țării.

Anchetatorii vorbesc de o rețea care acționează de aproape un an și care aproviziona cu tutun piețele din cele cinci județe unde au loc astăzi percheziții.

Marfa ere adusă din Ucraina cu microbuze prin punctele de frontieră din nordul țării. Țigările ajungeau apoi în depozitele din Arad, Timișoara și Hunedoara.

În ultimele luni polițiștii de frontieră au reușit să intercepteze mai multe transporturi de țigări. Ultima captură a fost făcută în urmă cu trei zile când asupra unui timișorean au fost găsite în mașină mai multe baxuri cu țigări.

În această dimineață polițiștii de frontieră au realizat un flagrant asupra unui microbuz.

Printre cei care vor fi duși la audieri se numără și un fost polițist din Arad, patron al unei firme da pază care asigura traseul țigărilor.

Anchetatorii vorbesc de trei coordonatori ai rețelei de trafic cu țigări, unul din Timișoara, unul din Arad și altul din Hunedoara.

În acest dosar polițiștii de frontieră au beneficiat de sprijinul SRI Arad și de Serviciul de operațiuni speciale Timiș.