Confidenţialitate

Percheziții în 3 județe, după ce la o fermă unde a fost confirmată gripă aviară s-ar fi întocmit certificate sanitare false | AUDIO

Polițiștii fac percheziții în Giurgiu, Ilfov și București, într-un dosar privind întocmirea de certificate sanitare false pentru păsări ce proveneau de la o fermă din județul Giurgiu, unde a fost confirmată gripa aviară. 5 persoane ar urma să fie duse la audieri la Poliția Giurgiu.

Polițiștii au început perchezițiile după ce Direcția Sanitară Veterinară din Giurgiu a constatat că există neconcordanțe între datele înscrise în documentele de vânzare a unor păsări de la o fermă din Giurgiu și cele din actele de achiziție ale unei societăți comerciale din București și ale altor firme din țară.

Potrivit polițiștilor, pe 18 martie, la ferma respectivă a fost confirmată gripa aviară.

Un medic veterinar ar fi întocmit însă în fals 20 de certificate sanitare pentru vânzare a aproape 8.000 de păsări vii, ce proveneau de la acea fermă, iar păsările ar fi fost comercializate către diferite persoane din județ la prețul de 1 leu bucata.

Certificatele sanitare figurau cu date de eliberare între 3 și 10 martie, deci cu o săptămână înaintea confirmării gripei aviare.

Medicul veterinar ar fi fost ajutat de un funcționar economic din cadrul firmei să falsifice acele certificate de sănătate, mai spun polițiștii.

Europa FM a solicitat explicații din partea DSV Giurgiu, dar repezentanții instituției ne-au transmis că este o anchetă în curs de desfășurare și nu pot dezvălui informații până la finalizarea acesteia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock