Confidenţialitate

Percheziții DIICOT pentru destructurarea unei rețele de trafic de droguri, de persoane și de minori

Procurorii DIICOT au efectuat, miercuri dimineaţă, 57 de percheziţii domiciliare în Bucureşti, judeţul Ilfov şi Giurgiu, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de influenţă, trafic de persoane, trafic de minori, înşelăciune, influenţarea declaraţiilor, cumpărare de influenţă şi dare de mită.

Cei vizați de cele 57 de percheziții sunt membri ai Clanului “Ştoacă” – o grupare de tip mafiot ce acționa în sectoarele 4 și 5 ale Capitalei a fost .

35 de suspecți sunt anchetați în acest caz. Ei sunt bănuiți de trafic de droguri de mare risc, proxenetism, trafic de influență, trafic de persoane, trafic de minori, înșelăciune, influențarea declarațiilor, cumpărare de influență și dare de mită.

Toți ar face parte dintr-o grupare de tip mafiot, bazată pe relații de familie, cunoscută în lumea interlopă sub denumirea de ”Ștoacă”.

Polițiștii au intrat pe fir încă din anul 2000. Potrivit DIICOT, în gruparea infracțională conducerea se moștenea din tată în fiu. Liderii ”grupării Ștoacă” și-au crescut, educat și instruit copii conform unor reguli stricte ce au vizat ”jurământul” tăcerii și al sacrificiului pentru lider.

Gruparea comercializa în principal heroină către consumatorii stradali sau cei care frecventează cluburile bucureștene. De-alungul anilor însă Clanul Stoacă și-a extins operațiunile înafara legii.

DIICOT arată că gruparea a obligat numeroase femei și minori să practice prostituția în cluburi din Cehia, Germania, Anglia, Scoția, Emiratele Arabe Unite (Dubai) și Belgia.