Percheziții aproape în toată țara într-un dosar privind fraudarea fondurilor publice de sănătate

Procurorii DIICOT au descins în această dimineață în aproape 70 de locații într-un dosar în care anchetează o presupusă fraudare a fondurilor publice de sănătate cu 10 milioane de lei.

În această cauză, urmează să fie audiate la DIICOT Târgu Mureș nu mai puțin de 50 de persoane.

Procurorii spun că au descoperit o adevărată rețea de crimă organizată care începând cu anul 2013 a întocmit falsuri, a înșelat, a comis abuzuri în serviciu și fraude informatice.

Rețeaua constituită în județul Târgu Mureș este formată medici de familie și de specialitate și asistenți medicali.

Aceștia ar fi falsificat bilete de trimitere, rețete medicale și registre, prin care recomandau decontarea de Către Națională de Asigurări de Sănătate dispozitive medicale identificate cu codul C05 – catetere urinare, dispozitive care de fapt nu erau necesare pacienților.

Toate aceste fapte au fost comise în beneficiul a două societăţi comerciale ambele cu sediul în Tg. Mureș, care în acte asigurau livrarea cateterele către pacienți din toată țara.

Procurorii DIICOT susțin că aceste firme au primit banii de la stat, deși în fapt, la pacienți ajungeau scutece pentru adulți, care aveau într-adevăr nevoie de ele, dar care nu erau decontate de casa Națională.

Acţiunea este efectuată cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R., precum şi al Serviciului Judeţean Anticorupţie Mureş şi al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală – Direcţia Regională Sibiu.

La activităţi participă poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS