Confidenţialitate

Pep Guardiola, împotriva înființării Super Ligii Europene

Antrenorul celor de la Manchester City, Pep Guardiola, s-a pronunțat împotriva înființării Super Ligii Europene de fotbal. ”Dacă mă întrebați pe mine de ce aceste echipe au fost selectate, vă spun că nu știu care este motivul. Dacă nu există relaţia între efort şi succes, între efort şi premiu, acela nu este sport. Nu este sport dacă succesul este deja garantat şi nu este sport dacă nu contează că pierzi”, a spus managerul celor de la City.

Proiectul SuperLigii la fotbal este dezaprobată nu doar de forurile fotbalistice, cluburi sau fani ai fotbalului, ci și de guverne. Londra, de exemplu, face planuri pentru a împiedica apariția competiției inclusiv prin refuzarea vizelor jucătorilor din afara regatului.

De la Londra, premierul Boris Johnson transmite că va face tot posibilul pentru a interzice SuperLiga ridicolă, așa cum o numește el. Printre măsurile luate în calcul: tarife maxime pentru grupările implicate, refuzul de a acorda vize ptre jucători și blocarea transferurilor.

”Superliga este un proiect concentrat exlusiv pe bani”, spune președintele UEFA, care le cere cluburilor să abadoneze proiectul.

În caz contrar, cluburile care au aderat la SuperLigă vor fi scoase din toate competițiile, măsură cerută și de federațiile daneze și germane de fotbal. La Super Ligă au aderat până acum Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid, Inter Milano, AC Milan, Juventus, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal și Tottenham, cele mai bogate cluburi din Europa. Echipele britanice sunt amenințate și cu excluderea din Premier League.

Lucia Ciocârlie Haranguș