Pensiunile din Maramureș, ocupate în totalitate atât de Crăciun, cât și de Revelion

Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, în pensiunile maramureşene nu mai există locuri pentru sărbători. Turiştii care doresc să vadă cum se sărbătoreşte în aceasta zonă a ţării vor ajunge în aceste zile la gazdele care le-au pregătit multe surprize.

Tradiţiile, colindele, mâncărurile specifice şi frumuseţea zonei atrag anual, de sărbători, mii de turişti în Maramureş.

Potrivit reprezentantilor ANTREC Maramureş gradul de ocupare a pensiunilor este de 100 la sută.

Ei spun că este posibil să mai fie locuri libere doar dacă vreun turist renunţă la rezervarile făcute sau în acele unităţi izolate şi care nu şi-au făcut publicitate spre a atrage turişti.

Față de anii precedenţi, când de Revelion se înregistrau cele mai multe cereri, acum turişti din Bucureşti, Timişoara sau Cluj au renunţat să petreacă Crăciunul în familie şi au ales să vină în Maramureş.

Cei mai mulţi turişti se îndreaptă spre zonele unde au posibilitate să schieze. La Cavnic, de plidă, nu mai sunt locuri de cazare nici măcar pentru noaptea de Revelion.

De asemenea, mulţi turişti din ţară preferă şi pensiunile de pe Valea Izei, Săpânţa şi Mara – Cosău unde tradiţia este la ea acasă.

Aceştia pot gusta din bucatele tradiţionale, sunt implicaţi în diverse activităţi recreative care implică plimbarea cu sania trasă de cai sau plimbări în aer liber. Şi municipiul Sighet este căutat de turiştii veniţi din toate judeţele ţării şi chiar din străinătate, o atracţie fiind Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Iarnă, din 27 decembrie.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS