Pensionarii nu se pot caza in statiunea Moneasa

Staţiunea Moneasa din judeţul Arad este aproape pustie, pentru că principalii beneficiari ai tratamentelor medicale oferite în această perioadă, pensionarii, nu se pot caza din cauza contestării licitaţiei pentru biletele de tratament.

Pentru că nu au încheiat contracte cu Casa Naţională de Pensii, pentru a beneficia de cazarea pensionarilor care merg în staţiune cu bilete de tratament, cele mai multe hoteluri sunt aproape goale. Hotelierii se plâng că înregistrează deja pierderi de sute de mii de euro.

S-a ajuns aici pentru că unul dintre hoteluri a contestat licitaţia, iar situaţia s-a blocat. Mai mult, se pare că unele hoteluri au fost eliminate din competiţie şi au anunţat că vor face şi ele contestaţie.

În prezent, Casa Judeţeană de Pensii Arad poate deconta bilete la un singur hotel, cel care aparţne Casei Naţionale de Pensii, dar sunt locuri puţine şi cel mai adesea e nevoie de suplimentare. În anii trecuţi, pensioanrii se puteau caza la 3-4 hoteluri.

Supranumita ‘Perla Muntilor Apuseni’, staţiunea Moneasa este situată, în Munţii Codru Moma, la peste 100 kilometri de municipiul Arad.