Confidenţialitate

Pensionarii care își primesc banii pe card sau în cont bancar pot cere de la CNPP talonul de pensii în format electronic | AUDIO

De acum, talonul de pensii poate fi cerut în format electronic. Legea care permite acest lucru a fost promulgată de președintele Iohannis. Actul normativ a fost aprobat de Camera Deputaților, for decizional, pe 13 octombrie. Pensionarii pot cere Casei Naţionale de Pensii Publice să le transmită talonul lunar de pensie pe e-mail sau în contul online deschis în portalul CNPP.

Pot face această solicitare însă doar pensionarii care își primesc drepturile într-un cont curent sau într-unul de card. Talonul va fi transmis în format electronic începând cu luna următoare înregistrării cererii, în cel mult 48 de ore de la efectuarea plăţii pensiei.
El conţine toate elementele de identificare și produce aceleași efecte juridice cu documentul fizic distribuit de poștă în fiecare lună.

De asemenea, talonul electronic este acceptat ca document valid în relaţia cu toate instituţiile şi autorităţile publice, iar acestea nu au dreptul să condiţioneze oferirea de informaţii sau de servicii de prezentarea documentului în format fizic.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Măsurile PNL și PSD pentru gestionarea pandemiei de COVID includ și certificatul verde la locul de muncă | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.