Penitenciarul Arad: Greva japoneza a profesorilor care predau elevilor-detinuti (AUDIO)

Profesorii nu şi-au primit salariile pe luna ianuarie. Banii există, însă blocajele birocratice i-au lăsat pe profesori fără salarii.

30 de profesori care predau elevilor-deținuți din Penitenciarul de maximă siguranță Arad au decis să protesteze pentru că nu și-au primit la timp salariile cuvenite pentru luna ianuarie. Banii ar fi trebuit să intre în cont pe 12 februarie, însă deocamdată nu a fost virat niciun leu.

Cadrele didactice au intrat la clasa cu banderole albe pe braț în semn de protest.

Profesorii au rămas fără salarii după ce un ordin al Ministerului de Finanțe, emis la sfârșitul anului trecut, transfera obligativitatea plății salariilor de la consiliile județene către primării.

Conform sindicaliștilor, problema o constituie textul de lege care a fost modificat fără a fi făcute clarificările necesare, fapt care lasă loc unor interpretări de natură juridică.

Banii există pe hârtie, însă lucrurile s-au blocat pe drumul dintre administrația județeană și cea municipală, astfel că nu au ajuns în conturile profesorilor.

O situație similară pentru profesorii din învățământul special din orașul Ineu s-a rezolvat dupa intervenția Consiliului Județean Arad.