Pelé îşi vinde trofeele la licitaţie

Mare surpriza pentru colectionarii bogati – Pelé îşi va scoate la licitaţie trofeele. Fostul mare fotbalist brazilian anunta ca va vinde circa 2.000 de obiecte personale intr-un eveniment organizat in iunie la Londra.

Printre ele se numara cateva de foarte mare valoare – cum ar fi trofeul “Jules Rimet”, cupa care era data campioanei mondiale, cu un pret de plecare de 600.000 de dolari.

Deasemenea, vor putea fi cumparata si mingea cu care Pelé a marcat golul cu numarul 1.000, cele 3 medalii de campion al lumii, torta care a deschis Olimpiada din 2004 sau tricouri purtate de el la FC Santos. Un alt obiect extrem de valoros este o minge facuta din sosete, cu care se juca in copilarie in São Paulo.

Edson Arantes do Nascimento – alias Pelé, este cel mai tanar jucator care a marcat intr-o finala de Cupa Mondiala, la 17 ani. Detine recordul celor mai multe goluri inscrise in cariera: 1.283, iar multi il considera cel mai valoros fotbalist din istorie, desi nu a evoluat niciodata in Europa.

Cea mai mare parte a banilor obtinuti din vanzarea trofeelor sale, va fi folosita la constructia unui spital pentru copii, in regiunea Curitiba din Brazilia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS