Confidenţialitate

Pedepse mai dure pentru parlamentarii care fac scandal la dezbateri | AUDIO

Pedepse mai dure pentru parlamentarii scandalagii sau care folosesc cartela de vot a altui coleg. Aceștia se pot alege cu înjumătățirea indemnizației timp de 6 luni și riscă să rămână și fără mașina de serviciu. Așa prevede noul regulament al Parlamentului ce urmează a fi votat, astăzi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Scandalurile din Parlament s-au înmulțit în ultima vreme, iar protagoniști au fost, în general, parlamentari ai AUR și senatoarea neafiliată Diana Șoșoacă. La ședința de ieri, de exemplu, în care s-a votat eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, Diana Șoșoacă a fluierat și a țipat pe tot parcursul dezbaterilor, nemulțumită că nu e lăsată să vorbească la microfon.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Scandalul a continuat și după ședința de plen, pe hol, când Diana Șoșoacă l-a întrerupt pe premierul Marcel Ciolacu care vorbea cu jurnaliști și l-a făcut dictator și trădător de țară

Regulamentul Parlamentului se va schimba, de astăzi, astfel încât deputații și senatorii care țipă, înjură sau chiar folosesc violența fizică împotriva unui coleg se vor alege cu reducerea cu până la 50 la sută a indemnizației pe o perioadă de cel mult 6 luni. Riscă totodată să-și piardă mașina de serviciu, iar durata luărilor de cuvânt în plen va fi redusă la doar 10 secunde timp de 3 luni.

Și cei care folosesc cartela de vot a altui coleg se vor alegea cu aceleași sancțiuni. De asemenea, vor fi interzise afișarea de bannere și transmiterea în direct a ședințelor de plen dacă filmarea nu se face din perimetrul alocat grupului din care parlamentarul face parte.

Foto: INQUAM Photos/George Călin