Pedeapsă inedită pentru șoferii din China care nu respectă regulile de circulație

 

Mai exact, pedeapsa se aplică celor care nu respecă regulamentul privind folosirea farurilor. Aceștia sunt supuşi unei pedepse ieşite din comun. Și , deşi aceasta nu se regăseşte în lege, majoritatea oamenilor susţin iniţiativa autorităţilor.

Poliţia Rutieră din Shenzen (China) a uimit din nou participanţii la trafic după ce au anunţat, pe un site de socializare, noua pedeapsă aplicată şoferilor care folosesc nejustificat faza lungă a farurilor, scrie shanghaiist.com.

Dacă până acum cei care nu se supuneau legislaţiei primeau o amendă de 40 de euro, puncte de penalizare şi erau obligaţi să recite legea privind utilizarea luminilor, mai nou, cei care nu se supun regulilor sunt obligaţi să stea pe un scaun şi să se uite timp de 60 de secunde în farurile propriei maşini.

Deşi după anunţarea pedepsei, poliţiştii chinezi au primit nenumărate critici, un sondaj realizat on-line arată că 90% dintre cei chestionaţi susţin iniţiativa neobişnuită.

Cei care au fost împotriva pedepsei şi-au arătat îngrijorarea privind potenţialele leziuni oculare şi dreptul omului la sănătate, amintind că aceasta nu se regăseşte în lege.

Departamentul de Poliţie din Shenzen este una dintre cele mai populare în China, poliţiştii stârnind controverse cu diverse iniţiative ciudate, printre care obligarea pietonilor neatenţi să poarte pălării verzi şi veste albe sau montarea unui polţist rutier fals pe autostradă.