Confidenţialitate

PE: Scandalul de corupție se extinde. Un eurodeputat belgian a fost reţinut vineri dimineaţă. Acesta a rămas fără imunitate parlamentară acum 8 zile | AUDIO

Scandalul de corupție din Parlamentul European se extinde. De data aceasta, un eurodeputat belgian a fost reţinut de dimineaţă, după ce – în urmă cu 8 zile – a fost lăsat fără imunitate parlamentară. În paralel, au avut loc mai multe percheziții.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Eurodeputatul socialist, Marc Tarabella, 59 de ani, a fost ridicat pentru a fi audiat la sediul poliţiei judiciare federale din Bruxelles.

Mai multe birouri ale primăriei din Anthisnes – unde Tarabella este primar – au fost percheziţionate. Trei persoane sunt în prezent arestate în acest dosar, între care eurodeputata greacă Eva Kaili, destituită în decembrie din funcţia sa de vicepreşedintă a Parlamentului European.

Ceilalţi doi sunt partenerul acesteia, care era asistent de parlamentar, şi un fost eurodeputat Antonio Panzeri.

Acesta din urmă a recunoscut că a orchestrat o posibilă implicare a mai multor puteri străine – respectiv Qatarul şi Marocul – în politica europeană. Mărturia sa l-a adus în fața anchetatorilor pe eurodeputatul belgian.

Potrivit presei belgiene, Panzeri a afirmat că i-a plătit „între 120.000 şi 140.000 de euro” în mai multe rânduri eurodeputatului belgian, pentru ajutorul său în dosarele legate de Qatar.

Tarabella a negat că a primit „bani sau cadouri în schimbul opiniilor sale politice”.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Zelenski, în Parlamentul European: „Europa se curăță de influența coruptă a oligarhilor ruși. Ucraina va fi membră a UE”