Pe noul Lumia nu va mai scrie Nokia

Microsoft ar putea lansa mâine primul smartphone din gama Lumia care nu va mai purta și numele Nokia.

Microsoft a publicat săptămâna trecută o imagine cu o porţiune din Lumia, în care se vede un cadru portocaliu şi camera video. Respectivul cadru portocaliu al noului Lumia coincide cu o imagine publicată de Microsoft în octombrie, care prezenta doar logo-ul Microsoft.

Smartphone-urile Lumia, cunoscute pentru culorile vii şi camerele video performante, nu au realizat vânzări prea bune, cu excepţia câtorva pieţe din țările în curs de dezvoltare.

Schimbarea brandului are loc în contextul în care Microsoft preia controlul total al noii divizii producătoare de smartphone-uri, relatează Mediafax. Înainte de preluarea diviziei de telefoane a Nokia, pentru 7,2 miliarde de dolari, în aprilie, gama de produse Lumia funcţiona deseori cu cea mai recentă versiune a platformei Windows Phone.

Pe lângă gama Lumia, Microsoft trebuie să relanseze şi sistemul de operare Windows Phone, care nu a reuşit să câştige o cotă semnificativă, pe o piaţă dominată de Android. Numai 2,5% din dispozitivele mobile la nivel mondial funcţionează cu Windows Phone, potrivit companiei de analiză a pieţei IDC. În schimb, aproape 85% din toate aparatele mobile din întreaga lume funcţionează cu sistemul Android. Potrivit companiei, brandul Microsoft va fi mai vizibil pe smartphone-uri, dar brandul Nokia va fi folosit în continuare pe unele produse mai puțin sofisticate, întrucât acest brand este încă apreciat pe unele pieţe din țările sărace.