Confidenţialitate

PDL a votat: Alina Gorghiu, unicul lider PNL

Aripa democrat liberalilor a votat ca Alina Gorghiu să rămână singură în fruntea partidului, dar europarlamentarul Daniel Buda va avea împuternicire de a vota listele pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.  Decizia a fost luată azi în sedința vechiului PDL, în contextul demisiei co-președintelui Vasile Blaga din PNL, acuzat de trafic de influență.

La această oră are loc  un Birou Politic Naţional al PNL, pentru a discuta propunerea făcută de aripa PDL. Situația nu ar trebui să se schimbe, pentru că liberalii anunțaseră deja că vor un singur șef de partid, pe Alina Gorghiu.

PNL, alcătuit din PDL și latura veche a PNL,avea doi copresedinți: pe Alina Gorghiu, ca lider PNL, și pe Vasile Blaga, lider PDL. Acesta și-a anunțat demisia și a spus că nu candidează la alegerile parlamentare din 11 decembrie, fiind acuzat de trafic de influență.

DNA îl cercetează pe politician sub control judiciar pentru trafic de influenţă, după ce, potrivit procurorilor, ar fi primit suma de 700.000 de euro, din care 500.000 de euro de la fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan. În aceeaşi cauză sunt anchetaţi fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi omul de afaceri Horaţiu Brună Berdilă.