Pavilionul central al Romexpo va fi transformat în sală polivalentă

Sala Polivalentă care va fi amenajată la Romexpo va avea 15.000 de locuri și va purta numele ”Nadia Comăneci” – a anunțat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Proiectul va fi realizat de primărie și de Camera de Comerț și Industrie a României și va costa 30 de milioane de euro.

Autoritățile estimează că în cel mult un an și jumătate noua sală polivalentă din București va fi gata. Ea va fi amenajată în pavilionul central de la Romexpo, locul unde în prezent se desfășoară diverse târguri.

Practic, clădirea va rămâne la fel în exterior și nu se va interveni nici la structura de rezistență, doar în interior se vor face modificări. Vor fi montate 15.000 de scaune, vor fi amenajate loje și vestiare pentru sportivi. Aici vor avea loc competiții sportive, mai puțin meciuri de rugby și fotbal.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vrea ca sala polivalentă de la Romexpo să poarte numele Nadiei Comăneci. În perioada următoare se vor face studii de fezabilitate, iar proiectul va fi supus votului în ședința consiliului general.

Întrebată de jurnaliști ce se va întâmpla cu sala polivalentă de lângă Arena Națională, Gabriela Firea a spus că așteaptă un răspuns de la Curtea de Apel, deoarece două firme se bat pentru a prelua construcția sălii. Imediat cum va fi desemnat câștigătorul contractului, vor începe lucrările – a precizat primarul Capitalei.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS