Confidenţialitate

Pavilioanele de grădină: cele mai frumoase adăposturi în aer liber (P)

Foișorul sau pavilionul de grădină nu numai că decorează grădina, dar vă permite să vă bucurați de aerul proaspăt al acesteia, protejându-vă în același timp de soare și de ploaie. Vă pierdeți în marea selecție de modele?  Cum alegeți un foișor potrivit?

Un foișor este o parte esențială a spațiului dvs. de locuit în aer liber, combinând designul și caracterul practic. Pentru a profita la maximum de avantajele sale, este important să alegeți modelul potrivit pentru nevoile dumneavoastră. Pentru a face acest lucru, iată care sunt criteriile de care trebuie să țineți cont:

  1. Utilizare

Înainte de a vă alege foișorul sau pavilionul grădină, trebuie să decideți pentru ce doriți să-l utilizați. Aveți nevoie de el pentru grătarele cu prietenii, cinele în familie, campingul la țară sau petrecerile lângă piscină? Găsiți modelul care se potrivește nevoilor dumneavoastră.

 

  1. Materialul

Foișoarele din lemn se disting prin designul lor elegant, care se integrează perfect în mediul natural. Cu toate acestea, ele nu pot fi demontate. Modelele din metal sau din oțel galvanizat sunt, de asemenea, satisfăcătoare. Acestea au un design modern și sunt ușor de întreținut. Foișoarele din PVC oferă un raport preț/calitate foarte bun. Acestea sunt ușor de instalat și demontat.

 

  1. Acoperișul

Alegerea acoperișului determină nivelul de protecție oferit de pavilion grădină. Alegeți materiale care sunt rezistente la lumina soarelui, la ploaie și la diferite condiții meteorologice. Alegerea acoperișului este deosebit de importantă în cazul în care alegeți un foișor care va rămâne în grădină pe tot parcursul anului.

Pavilion gradina comanda de pe Emag, vezi oferta zilei!

 

  1. Dimensiuni

Foișoarele mai mari pot găzdui un număr mai mare de oaspeți. Cu toate acestea, înainte de a vă decide pentru un foișor ultra-spațios, luați în considerare dimensiunea grădinii și spațiul care îl va găzdui.

Atunci când alegeți între un model deschis sau închis, este important să țineți cont de faptul că un model de pavilion sau foișor deschis permite un vânt ceva mai puternic. Cu toate acestea, căldura este, în mod natural, mai puțin bine conservată decât în cazul unui model închis. Prin urmare, un pavilion deschis este deosebit de popular în lunile blânde de vară.

Asta pentru că pavilionul este o structură care poate fi închisă ermetic. Dotată cu un încălzitor de terasă bun, poate fi folosită în trei anotimpuri și oferă un maxim de intimitate. Instalarea unui duș, a unei bucătării sau a oricărei alte utilități originale în aer liber devine din ce în ce mai frecventă.

Există și varianta pergolelor pentru grădină, pentru cei care vor o structură mai discretă și pentru care acoperișul este mai important.

Cea mai obișnuită pergolă este de obicei din lemn și este construită la comandă. Aceasta oferă o zonă umbrită în grădină și este adesea folosită ca un salon de vară sau ca zonă de bucătărie. Dimensiunea variază în funcție de nevoile dumneavoastră și este aproape întotdeauna de formă pătrată, cu grinzi orizontale și stâlpi la toate cele patru colțuri. Poate fi de construcție mai ușoară și poate fi folosită ca suport pentru plante.

Mini-foișorul este mai mic și este folosit pentru a separa două spații, asemănător unei rame de ușă. I se poate adăuga o ușă sau pasajul poate fi lăsat deschis. Are multe utilizări: poate fi folosit pentru a traversa un gard viu, pentru a decora intrarea într-o grădină, pentru a susține plantele cățărătoare, poate fi folosit și ca o mică zonă de relaxare ferită de priviri și, de asemenea, ca fundal decorativ și primitor într-o amenajare. Acesta poate fi din lemn, metal, fier forjat sau aluminiu. Acesta este disponibil în magazinele de bricolaj sau poate fi confecționat pe măsură de către meșteri, care vor putea să-i personalizeze aspectul în funcție de nevoile dumneavoastră. Uneori, și acest lucru este adesea magnific, natura are grijă să o creeze în mod natural.